Puncte de interes, viata de noapte in restaurante, baruri si discoteci la Timisoara


View Ro in a larger map

Superba Timisoara, orasul de pe Bega, este orasul verde, al vacantelor placute, al cluburilor si distractiei, al bunelor restaurante traditionale romanesti dar si al bucatariei mediteraneene cu specific italian. In jurul zonei universitare, unde se gasesc cele 6 apartamente in regim hotelier "Vidican", se afla un mare numar de localuri satelitare acestei zonei studentesti: discoteci moderne atat pentru sezonul rece cat si pentru cel de vara (outdoor), baruri, terase si piscine vara, restaurante bune si frecventate (si nu doar romanesti), centre comerciale foarte aglomerate ca Iulius Mall & Auchan si 2 piete mari centrale: Piata Unirii si Piata Operei  frecventate atat de turisti cat si de localnici la toate orele.

Pe buna dreptate Complexul studentesc este cea mai animata zona a orasului Timisoara si poate oferi ceva inedit, de poveste... .  Aici viata nu se termina niciodata, fie zi, fie noapte... A inventat cineva nebunii aici...,  precum discoteci deschise in fiecare noapte, ca Happy Club sau Porky’s, cu muzica buna si atmosfera incendiara, cu numeroase fete studente una mai frumoasa ca alta, unde la fiecare 5 minute te poti indragosti. Va imaginati ca din cei 100.000 de studenti care bantuie zona caminelor studentesti se gasesc suficienti ca sa aglomereze in fiecare noapte aceste 2 cluburi dea dreptul picante, iar in weekend, si marile cluburi satelitare din jurul Campusului universitar: Heaven Studio, Fratelli, Le Sinema, Phanteon, River Deck, Zambara, No Name, Madness sau cele din centru: The Note, Scotish si Moly Malone.

Va puteti bucura in Complexul studentesc de o sumedenie de baruri, cafenele si fast food-uri ieftine, pline de studenti,  deschise pe tot parcursul noptii. Va puteti delecta pe bani putini, foarte ieftin, in cluburile studentesti (o bere costa 1 euro, un cockteil 2 euro),  la petrecerile organizate in complex sau pe terasele deschise in sezonul cald care impanzesc intreg complexul inca din luna mai.  Aici, studentele din Timisoara si nu numai, impreuna cu fetele noastre (majoritare de altfel), bat recordul in ceea ce priveste raportul fete / baieti, densitatea lor in complex atingand cifre ametitoare pe care multi care nu au fost aici nu vor sa le accepte, minim 5 fete pentru fiecare baiat. E singurul loc din Romania care ofera acest spectacol superb, fara bilet... . Timisoara devine astfel pe langa “ Orasul parcurilor si al florilor” si  “Paradisul fetelor frumoase”.  

Langa aceste apartamente Vidican puteti beneficia de cele mai bune restaurante din Timisoara cu specific italian (Da Toni si, Pomo d’oro), mexican (unicul restaurant Cucaracha), chinezesc sau cu mancare traditionala romaneasca: Camelot, Curtea Berarilor (fostul restaurant Fabrica de bere, recent renovat) si Casa bunicii.

Pentru cei ce se gasesc in Piata Unirii (Domul Catolic) la orele mesei le recomand restaurantul “Intermezzo” iar daca va aflati in Piata Operei (Piata Catedralei), langa Muzeul Banatului, va recomand Macc Donald’s sau Restaurantul Casa cu flori situat pe o strada laterala fata de Opera, foarte circulata, strada Alba Iulia care face legatura intre cele doua mari si superbe piete istorice.

La marele Centru Comercial Iulius Mall & Auchan (No 1 in Europa) cele mai frecventate terase sunt Ginko si Segafredo. Prima o veti gasi exact cum intrati in Iulius Mall pe la terasa Starbucks iar a doua se afla deasupra magazinului mare Auchan, in jurul piciorului scarii rulante cu care ajungeti mai sus (deasupra) la marele Fast Food (1-2 H, probabil cel mai mare din Europa). Aici veti avea surpriza sa gasiti peste 50 de restaurante de tip fast-food cu tot felul de specificuri de mancare din toate colturile Europei  dar si din alte colturi ale lumii. Un meniu delicios la aceste fast food-uri va costa doar 2-3 euro. Ca si restaurant bun la Iulius Mall va recomand restaurantul italian “La Vella”, un bine cotat maestru al mancarii cu specific italian, la fel ca si restaurantele de lux, dar mai ieftine, Da Toni si Pomo d’oro din zona universitara. Tot in  Mall aveti, la ultimul etaj, si o sala mare de jocuri Black Box cu: jocuri electronice, biliard, bowling, dartz si un imens bar foarte frecventat si el pana tarziu in noapte la orele 1:00, chiar si dupa inchiderea centrului comercial de la orele 22:00. Marele cinematograf Cinema City cu o multime de sali, unde ruleaza numeroase filme si premiere, functioneaza pana tarziu, tot pana  la orele 1:00.

Toata Romania stie ca la Timisoara si pe o arie de 50 km in imprejurimi e singurul loc din tara unde majoritatea noilor nascuti sunt fete. Nu au fost elucidate stintific inca cauzele acestui fenomen genetic (raport fete / baieti de 4 / 1) dar se presupune ca este colegat genetic de clima si de pamantul local. La Lugoj, intr-un orasel din apropiere, se vorbeste chiar si de un raport de 5 fete la un baiat (chiar mai mare), ceva nemaiintalnit in Romania sau in alte tari europene.

Aici vroiam sa ajung cu explicatia, la faptul ca, la Timisoara, un oras  cu numeroase baruri, terase, discoteci moderne, restaurante bune, piscine frumoase si centre comerciale mari (enorme) totul functioneaza normal pe toata durata anului, nu ca si in alte orase din Romania sau Europa. Chiar si de sarbatori sau in vacante, cand o parte dintre studenti nu mai raman aici sa lucreze si pleaca din oras, discotecile si barurile functioneaza normal deoarece, multimea de fete din localuri e data de timisorencele noastre si nu de studente. Se intelege de la sine ce se intampla cand mai sunt si toti studentii aici, in cursul anului universitar, nu sunt cuvinte pentru aceasta... Deci, vacantele pentru distractie in Timisoara sunt bine venite pe tot parcursul anului, nu exista un sezon anume, cluburile si restaurantele functioneaza toate la fel, doar cu diferenta ca cele mai blazonate isi schimba spatiul de functionare de la localul de iarna la localul estiv de vara (outdoor), unul mai cochet ca altul.

Nu-mi mai ramane deci, decat sa va fac o invitatie: va astept intr-un oras plin de miscare si multa istorie, va invit in orasul cel mai vestic si cel mai civilizat din Romania iar celor mai tineri va recomand un salt in paradisul distractiei si al fetelor frumoase de la Timisoara, merita sa incercati sa castigati o experienta noua si interesanta in Romania. Unde se termina imaginatia incepe Romania, cu Timisoara desigur....